Запечен спанак с кашкавал - хем лесно, хем изумително вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Запечен спанак с кашкавал - хем лесно, хем изумително вкусно
Запечен спанак с кашкавал - хем лесно, хем изумително вкусно
admin
Добавена от: admin
121952
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг пресен спанак 
30 мл топло прясно мляко 
200 гр. настърган кашкавал 
2 супени лъжици масло 
2 супени лъжици брашно 
чаена лъжичка сол
черен пипер
малко индийско орехче
 

Измийте спанака (вместо пресен може да се използва и замразен) и го сложете във вряща подсолена вода да поври така само за три минути, а след това го отцедете. Междувременно направете сос Бешамел - в отделен съд разтопете маслото, добавете брашното и млякото. Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче, и гответе около 5 минути при непрекъснато разбъркване, докато получите еднородна смес.

В съда за печене смесете спанака, Бешамела и добавете 200 грама настърган кашкавал (или сирене).По желание можете да добавите и малко пармезан.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.  

Насладете се на прекрасния вкус на това ястие с филийка препечен хляб и чаша бяло вино!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft