Запечени домати с моцарела и тиквички
22 Декември 2011
20271
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Доматите се нарязват на четвъртини, почистват се от семето и се подреждат върху решетка в тава за печене. Посоляват се, поръсват се с малко зехтин и се пекат на слаба фурна, за да се изсушат.
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки филийки. Овкусяват се в марината от зехтин, копър, магданоз и сол и се изпичат на скара.
Сиренето Моцарела се нарязва на малки парчета и се овалва в смес от балсамов оцет, зехтин, сол и нарязани листа босилек.
Във всяка доматена „лодка” се поставя парче мариновано сирене. „Лодките“ се увиват във филийки тиквичка, подреждат се в подходяща чиния и се поднасят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари