В тиган за пържене сложете да се загрее малко олио. В загрятото олио пуснете кромида да се изпържи. След това, когато омекне, поставете чесъна и запържете за кратко. Добавете гъбите и подправете със сол и черен пипер + подправки по желание. Ако използвате пиле, сега е моментът, когато трябва да го поставите. Задушавайте, докато месото омекне и побелее. През това време, направете соса Бешамел (по изпитана от вас рецепта). В тиган за тавичка подредете картофите, като за мусака.
Овкусете с малко сол и черен пипер. Върху картофите разпределете плънката.
Върху плънката налейте соса Бешамел, покрийте още един ред картофи и отгоре излейте разбитата сметана.
Върху цялото ястие поръсете настъргания кашкавал.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 230 градуса, около час и половина, докато картофите (и месото) омекнат.