Запечени макарони със сос бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Запечени макарони със сос бешамел
Запечени макарони със сос бешамел
admin
Добавена от: admin
31676
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

макарони - 1 пакет с дупка (ригатони)
яйца - 3-4
прясно мляко - 1 ч.ч.
сирене - 100 г
кашкавал - 1-2 вида, по желание
черен пипер
масло - 1 пакетче (125 г) за бешамела
брашно - колкото поеме
прясно мляко - колкото поеме
индийско орехче - 2-3 щипки настъргано
яйца - 2 жълтъка 

Сварете макароните и ги изсипете в леко намазнена тава. Отгоре прибавете сиренете натрошено, настърганите кашкавали, поръсете с малко черен пипер. Разбийте млякото с яйцата и ги прибавете, след което разбъркайте добре.

Бешамела пригответе като запържите маслото в тенджера, прибавите брашно, колкото поеме, за да стане на кашичка. После долейте по малко хладко прясно мляко до получаване на не много гъста консистенция. Махнете от котлона и оставете да се охлади, след което прибавете 2 разбити жълтъка, индийското орехче.

Изсипете бешамела върху макароните и сложете да се изпекат. 

Поднесете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft