Запечени пилешки крилца с глазура

6 Януари 2012
94513
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кетчуп - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч. кафява
сос Уорчестър - 2 с.л.
оцет - 2 с.л. ябълков
морска сол - на вкус
черен пипер - смлян, на вкус
пилешко месо - 700 - 800 г пилешки крилца
В голяма купа разбъркайте заедно кетчупа, захарта, сосът Уорчестър, оцета, морска сол и черен пипер на вкус. Отделете една голяма част от соса, а в останалата накиснете пилешките крилца. Оставете да престоят в соса за 1/2 час.
Загрейте фурната и намазнете леко голяма тава. Изсипете пилешките крилца в нея, залейте с 1/2 от отделения сос и покрийте тавата с фолио. Сложете крилцата да се пекат за около 30-35 минути, като накрая отстраните фолиото и оставите да се запекат за 5 минути.
Поднесете порция пилешки крилца с каничка със соса и резени портокал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари