Запишете рецептата в тефтера си и не я забравяйте никога: Неповторим вкус, така сочен и с...
15 Октомври 2017
12544
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
300 грама брашно
1/3 чаена чаша масло
5 яйца
200 грама кафява захар
150 грама натрошени лешници
1/2 чаена чаша кисело мляко
10 грама бакпулвер
щипка сол
1 супена лъжица какао, натурално
400 грама течен шоколад
50 грама цели лешници
В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера, какаото и солта. В друг съд разбийте яйцата заедно със захарта, маслото и киселото мляко.
Комбинирайте смесите и разбъркайте до еднородност на продуктите. Пригответе форма за кекс, намаслете я и разпределете тестото.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете кекса и го разрежете през средата. Издълбайте вътрешността на едната половина и я намажете с течен шоколад. Слепете двете части, глазирайте външната страна на сладкиша с шоколад.
С част от него напълнете кухненски пош и украсете с форми по избор, върху които сложете цели лешници. Поръсете страните на кекса със смлени лешници и охладете за кратко. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете кекса и го разрежете през средата. Издълбайте вътрешността на едната половина и я намажете с течен шоколад. Слепете двете части, глазирайте външната страна на сладкиша с шоколад.
С част от него напълнете кухненски пош и украсете с форми по избор, върху които сложете цели лешници. Поръсете страните на кекса със смлени лешници и охладете за кратко. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари