Запишете си бързо тази рецепта, защото няма да я откриете другаде! Орехова торта с вкус на лимон и 6 вълшебни слоя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Запишете си бързо тази рецепта, защото няма да я откриете другаде! Орехова торта с вкус на лимон и 6 вълшебни слоя:
Запишете си бързо тази рецепта, защото няма да я откриете другаде! Орехова торта с вкус на лимон...
1283
Източник: За Жената
Запишете си бързо тази рецепта, защото няма да я откриете другаде! Орехова торта с вкус на лимон и 6 вълшебни слоя:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Запазете тази рецепта, защото няма да я намерите никъде другаде - Орехова торта с вкус на лимон ! Дори без да сте чели рецептата, само от вида й вече знаете, че ще е адски вкусна! 

Кремът е с наситен лимонов вкус, а комбинацията с ореховия блат е направо неустоима... Ето какво ви трябва:

Орехова торта с вкус на лимон

Продукти:

  • 10 белтъка
  • 1 щипка сол
  • 200 гр.
захар
  • 200 гр. смлени орехи
  • 2 супени лъжици нишесте
  • Крем:

    • 10 жълтъка
    • настъргана кора от 3 лимона
    • 150 г захар
    • изцеден сок от 3 лимона (200 мл)
    • 3 ванилови пудинга (3х40 г)
    • 600 мл мляко
    • 200 г масло
    • За поръсване отгоре: смлени орехи

    Приготвяне:

    Отделете белтъците от жълтъците на 10 яйца. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна и постепенно добавяйте захарта, докато се получи гъст и лъскав сняг.

    белтъци и орехи

    Снимка: YouTube

    Смесете смлените орехи с нишестето и разбъркайте хубаво.

    След това ги изсипете при белтъците и внимателно ги объркайте в тях с шпатула, за да не спадне обемът.

    орехи при белтъците

    Снимка: YouTube

    Изсипете белтъчното тесто в покрита с хартия за печене тава (тази от фурната или с подобен размер). Заравнете отгоре.

    белтъчен блат

    Снимка: YouTube

    Печете около 20 минути на 180-200 градуса, докато блатът изсъхне и придобие леко розов цвят.

    целувчен балт

    Снимка: YouTube

    Извадете го и оставете да се охлади, след което отстранете внимателно хартията за печене.

    Междувременно пригответе крема:

    Към 10-те жълтъка прибавете кората и сока на 3 лимона, добавете захарта и пудингите на прах.

    яйца и лимони

    Снимка: YouTube

    лимонов сок в жълътците

    Снимка: YouTube

    Прибавете част от млякото и разбъркайте старателно с тел, за да няма бучки.

    мляко в жълтъците

    Снимка: YouTube

    След това налейте останалото мляко и сложете сместа на тих огън.

    Бъркайте крема до сгъстяване.

    жълтъчна смес пудинг

    Снимка: YouTube

    гъст лимонов крем

    Снимка: YouTube

    Охладете го под фолио с контакт и когато изстине напълно, разбийте с миксер.

    Отделно разбийте 200 гр. меко масло и прибавете към него крема лъжица по лъжица.

    лимоново-маслен крем

    Снимка: YouTube

    Разрежете изстиналия блат по дължина на 3 ленти.

    блат на ленти

    Снимка: YouTube

    Разделете крема на 3 и сглобете с него трите блата. Измажете тортата отгоре и отстрани с останалия крем.

    торта орехови блатове

    Снимка: YouTube

    Отгоре поръсете със смлени орехи.

    торта смлени орехи

    Снимка: YouTube

    Охладете няколко часа в хладилник, преди да нарежете и поднесете.

    орехова торта с лимонов крем

    Снимка: YouTube

    парче орехова торта

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft