Запишете си рецептата на руските домакини: салата от патладжани за зимата. По-добра от туршия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Запишете си рецептата на руските домакини: салата от патладжани за зимата. По-добра от туршия!
107128
Снимков материал: pixabay.com
Запишете си рецептата на руските домакини: салата от патладжани за зимата. По-добра от туршия!

Всеки, който опита тази салата от патладжани , каза, че е по-добра дори от туршия.  Маринованите патладжани ще се превърнат в любимата ви гарнитура от цялата зимнина, която имате. Запишете тази рецепта!

Взехме назаем рецепта от руските домакини, така че се надяваме, че ще ви хареса начинът им на готвене.

Салата от патладжани за зимата

Продукти:

 2,5 кг патладжани

1 голяма глава чесън (80 г)

1 връзка копър

1 кубче бульон с вкус на гъби

1 супена лъжица сол или на вкус

1 супена лъжица бял оцет 9% (може и 2-3 супени лъжици на вкус)

около 400 мл олио

Начин на приготвяне:

Обелете патладжаните, след което ги нарежете първо на ленти, а след това на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган, след което добавете нарязаните патладжани.

Не ги слагайте наведнъж, а запържете на няколко порции, за да се запържи хубаво и леко да покафенее. Извадете с решетъчна лъжица и поставете върху хартиена кърпа.

салата от патладжани за зимата

След всяка изпържена порция с цедка събирайте дребните семки от олиото, за да не загорят докато се пържи новата "доза". След това върху запържените патладжани се натрошава кубче бульон и се добавят наситнени чесън и копър.

Овкусете със сол и добавете малко бял оцет 9%. Разбърква се бавно, като се внимава да не се притискат кубчетата, а съставките да се разпределят равномерно. Когато сте разбъркали добре, покрийте купата и оставете да престои 20 минути.

салата от патладжани приготвяне

След това овкусете, посолете и добавете още киселина, ако е необходимо. След това напълнете бурканите, които предварително сте измили добре със сода бикарбонат. Почукайте ги леко в плота, за да освободите въздуха. Напълнете ги догоре и ги затворете плътно.

След това се нареждат в тенджера с вода и се варят около половин час, за да се стерилизират и вакуумират. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft