Започнах деня с тези толкова ароматни понички, че чак съседката звънна да пита какво правя, та така ухае блока

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Започнах деня с тези толкова ароматни понички, че чак съседката звънна да пита какво правя, та така ухае блока
Започнах деня с тези толкова ароматни понички, че чак съседката звънна да пита какво правя, та...
8466
Започнах деня с тези толкова ароматни понички, че чак съседката звънна да пита какво правя, та така ухае блока
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:
7 грама суха мая
500 грама брашно
70 грама пудра захар
300 милилитра прясно мляко
80 грама масло
корите от един портокал и един лимон
500 милилитра мазнина за пържене
100 грама фина кафява захар
1 чаена лъжица канела
 
Начин на приготвяне:
Затоплете прясното мляко и изсипете в него сухата мая. Изчакайте около 20 минути, докато се образуват мехурчета.
В голяма купа пресейте брашното, сложете щипка сол, добавете пудрата захар, маслото и маята.
Замесете гладко тесто, което оставете за час на топло място.
След това омесете още веднъж и накъсайте на малки парчета.

Оформете ги като топчета, покрийте с кърпа и оставете така за още един час.
Смесете кафявата захар със ситно настърганите цитрусови кори и канелата.
В дълбок тиган сгорещете олио. Направете дупка в средата на топчетата тесто и изпържете поничките в мазнината до образуване на златиста коричка.
Готовите изваждайте с помощта на решетъчна лъжица, оваляйте ги (или поръсете) в ароматната захар и да ви е вкусно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft