Започнах деня с тези толкова ароматни понички, че чак съседката звънна да пита какво правя, та...
16 Ноември 2017
8466
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
7 грама суха мая
500 грама брашно
70 грама пудра захар
300 милилитра прясно мляко
80 грама масло
корите от един портокал и един лимон
500 милилитра мазнина за пържене
100 грама фина кафява захар
1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Затоплете прясното мляко и изсипете в него сухата мая. Изчакайте около 20 минути, докато се образуват мехурчета.
В голяма купа пресейте брашното, сложете щипка сол, добавете пудрата захар, маслото и маята.
Замесете гладко тесто, което оставете за час на топло място.
След това омесете още веднъж и накъсайте на малки парчета.
Оформете ги като топчета, покрийте с кърпа и оставете така за още един час.
Смесете кафявата захар със ситно настърганите цитрусови кори и канелата.
В дълбок тиган сгорещете олио. Направете дупка в средата на топчетата тесто и изпържете поничките в мазнината до образуване на златиста коричка.
Готовите изваждайте с помощта на решетъчна лъжица, оваляйте ги (или поръсете) в ароматната захар и да ви е вкусно!
Смесете кафявата захар със ситно настърганите цитрусови кори и канелата.
В дълбок тиган сгорещете олио. Направете дупка в средата на топчетата тесто и изпържете поничките в мазнината до образуване на златиста коричка.
Готовите изваждайте с помощта на решетъчна лъжица, оваляйте ги (или поръсете) в ароматната захар и да ви е вкусно!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари