Кафето е любима напитка на огромен брой хора, но д-р Памела Пеке предупреждава, че е важно как го пием, особено след 50-годишна възраст . И това, което той препоръчва, е добавянето на определени подправки.
Кафето несъмнено е една от най-популярните напитки.
По принцип експертите казват, че кафето в малки количества не е проблем, но американският лекар предупреждава, че трябва да се пие по правилния начин.
Памела Пеке, лекар, професор и автор на бестселъра "The Hunger Fik", казва, че е важно да се добавя канела към кафето, особено след 50-годишна възраст.
Снимка: pixabay
КАНЕЛА
- Канелата има противовъзпалителни и антимикробни свойства и помага за регулиране на нивата на кръвната захар - обяснява лекарят.
Тя добавя, че само един грам канела на ден може да понижи нивата на кръвната захар, триглицеридите и LDL холестерола.
Тъй като високият холестерол е често срещан проблем, особено след 50-годишна възраст, е още по-важно да се осигури консумацията на канела.
Снимка: pixabay
КУРКУМА
Освен канелата експертът посочва и друга изключително полезна подправка – куркумата.
- Куркумата укрепва имунната система и инхибира възпалителните процеси - казва д-р Пийкс.
Куркумата също така забавя стареенето и има благоприятен ефект върху здравето на мозъка. Лекарят съветва да добавяте канела към кафето и куркума към солените ястия.