Зареждам хладилника с бутер тесто заради нея: Великденска крем пита с райски вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зареждам хладилника с бутер тесто заради нея: Великденска крем пита с райски вкус
Зареждам хладилника с бутер тесто заради нея: Великденска крем пита с райски вкус
1563
Източник: За Жената
Зареждам хладилника с бутер тесто заради нея: Великденска крем пита с райски вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пухкав десерт, приготвен от няколко прости съставки, които ще освежат вашата празнична трапеза.

Страхотна рецепта за вкусен кремообразен десерт от YouTube.

Ако се чудите с какъв сладкиш да изненадате близките си за наближаващите великденски празници, то не мислете повече - тази Великденска крем пита е отговорът на всичките ви молитви! Невероятно крехка, пълна с божествен сладкарски крем, съчетан с пухкава сметана - какво повече може да иска човек от един десерт? Бързаме да ви дадем рецептата - стъпка по стъпка:

Великденска крем пита

Продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто

За крема:

  • 250 мл прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • лимонова кора
  • 90 г гранулирана захар
  • 20 г царевично нишесте (2 супени лъжици)
  • 200 мл сметана за разбиване

Приготвяне:

Добавете жълтъците в тенджерата.

След това добавете захарта и разбъркайте с бъркалка.

жълтъци със захар

Снимка: YouTube

Добавете нишестето.

Настържете лимоновата кора и разбъркайте.

мляко в жълтъците

Снимка: YouTube

Изсипете млякото в сместа и разбъркайте.

След това преместете тенджерата на котлона, оставете да заври и разбъркайте до пухкав крем.

пухкав крем

Снимка: YouTube

Поставете крема в купа, покрийте с фолио в контакт и оставете да изстине.

фолио върху крема

Снимка: YouTube

Разрежете бутер тестото на две и едната половина нарежете на 15 квадрата.

разрязване тесто

Снимка: YouTube

Набодете втората половина от тестото с вилица.

дупки с вилица

Снимка: YouTube

Поставете тестото и хартията върху тава за печене, поставете във фурната и печете 20 минути на 180°C.

изпечени кори

Снимка: YouTube

Изсипете сметаната в купа и разбийте с миксер.

Разделете сметаната на две части и едната сложете в сладкарски пош.

Охладеният пудинг се слага в купа с едната половина на сметаната и се разбива с миксер.

крем в сметана

Снимка: YouTube

Изсипете пудинг крема върху целия блат и разпределете равномерно.

блат с крем

Снимка: YouTube

С помощта на пош нанесете разбитата сметана отгоре .

розички сметана

Снимка: YouTube

И тогава нареждаме квадратите от изпеченото тесто.

квадрати тесто

Снимка: YouTube

Поставете десерта в хладилника за 30 минути.

След това поръсете с пудра захар и сервирайте.

крем пита с пудра захар

Снимка: YouTube

разрязване крем пита

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

парче крем пита

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft