Пийте много чай. Но не какъв да е, а от лайка.
Използвайте дресинг за салатата си с полезни мазнини, като зехтин и други мазнини от семена, защото те помагат на тялото да абсорбира важните съставки от зеленчуците.
Пийте по една чаша вино с вечерята. Освен че е добре за сърцето, то може да предпази и от някои бактерии, които се развиват в орханизма, като e. coli , листерия и салмонела . Всички вина имат ползотворен ефект, но червеното е най-препоръчителното.
Подлютете ястията си с капсаицин – веществото в лютивите подправки. Доказано е от редица учени, че той помага настинката да бъде победена, още преди да се е развила.
Много е важно да намалите приема на калории до нормалното ниво на ден – 2000 cal. Не само че ще намалите опасността от сърдечносъдови заболявания и диабет, но и ще укрепнете имунната си система.