Активирайте маята в част от топлото мляко с малко брашно и захар. В купа разбийте жълтъците със солта, захарта и олиото. Добавете втасалата мая и топлото мляко. Накрая добавете брашно и омесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.
Премесете втасалото тесто и го разделете на 2 части. Първата част разточете на в правоъгълник и го намажете със сиренето, след което поръсете с червен пипер и риган. Прегънете на 3 (пръхлупете двете страни), след което изтънете внимателно с точилка, за да придадете отново правоъгълна форма на тестото.
Нарежете правоъгълника на ленти с ширина около 1 см откъм дългата страна. Всяка лента хванете с пръстите на едната ръка, а с другата ръка увийте на спирала. Съединете краищата в кръг като геврече.
Така оформените гевречета поставете в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете покрити около 15-20 минути, за да втасат. След това ги намажете с разбит белтък. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изпечените гевречета покрийте с кърпа да се охладят и задушат, след което извадете от тавата.
Същата процедура повторете и с останалото тесто, но за плънка използвайте сладко или мармалад по избор.
Засукани гевречета със сирене и мармалад
6 Октомври 2015
16827
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари