Смесете брашното (пресято) и солта, като през цялото време постепенно разбърквайки с вилица добавяйте хладка вода. Прехвърлете върху набрашнен плот и месете, докато получите еластично и кадифено меко тесто.
Разделете тестото на няколко части и ги оформете на кори с размера на средно голяма плитка тава. Всяка кора прехвърлете върху намазнена повърхност и намажете със зехтин. Оставете тестото петнадесет минути да почине.
Междувременно пригответе плънката.
Сиренето настържете и разбийте с трите яйца.
Разтеглете хубаво всяка кора върху работния плот - колкото може повече. Върху всяка така разтеглена кора поръсете зехтин и част от плънката, и леко с помощта на покривката навийте кората на руло. Преди да оформите като охлюв, усучете кората както се отцеждат дрехи и направете охлювче. Всяка сиренка поставете върху намазнена тава и печете на 200 градуса половин час, докато получи красив златист цвят. Преди печене всяка кора се намазва с яйце и малко мляко.
Засукани сиренки
15 Април 2015
14632
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари