Затова са толкова бухнали-За въздушно печене добавям правилната съставка към тестото
28 Октомври 2021
142413
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тези кифлички определено ще ви харесат. Никога не сте правили толкова меко и буйно тесто.
Съставки:
- мляко - 500 мл;
- захар - 100 г
- сол - 1 чаена лъжичка
- суха мая - 10 г;
- яйца - 2 броя;
- олио - 80 мл;
- ванилия;
- брашно - 900 г;
- масло - 50 г;
- оцет - 1 супена лъжица;
- бакпулвер - 0,5 ч.л.
Процес на готвене:
- Разредете маята в топло мляко, разбъркайте и добавете захарта. Може да добавите ванилия на вкус.
- Добавете сол, олио и яйца. Разбъркайте сместа с бъркалка до гладкост.
- Изсипете бакпулвера в пресятото брашно и изсипете течната основа.
- Добавете маслото (омекнато) и оцета.
- Замесете меко и еластично тесто, което няма да лепне по ръцете ви.
- Покрийте тестото и оставете за 1 час на топло място.
- Разточете тестото, разделете на порции и разточете топките.
- Разстелете ги върху тава, покрита с пергамент, покрийте с кърпа и оставете за 10 минути.
- Намажете с разбит яйчен жълтък или заквасена сметана, поръсете със сусам и сложете във фурната.
- Печете на 180 градуса за около 20 - 25 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари