Затова са толкова бухнали-За въздушно печене добавям правилната съставка към тестото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Затова са толкова бухнали-За въздушно печене добавям правилната съставка към тестото
Затова са толкова бухнали-За въздушно печене добавям правилната съставка към тестото
142413
Затова са толкова бухнали-За въздушно печене добавям правилната съставка към тестото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези кифлички определено ще ви харесат. Никога не сте правили толкова меко и буйно тесто. 

Съставки:

  • мляко - 500 мл;
  • захар - 100 г
  • сол - 1 чаена лъжичка 
  • суха мая - 10 г;
  • яйца - 2 броя;
  • олио - 80 мл;
  • ванилия;
  • брашно - 900 г;
  • масло - 50 г;
  • оцет - 1 супена лъжица;
  • бакпулвер - 0,5 ч.л.

Процес на готвене:

  • Разредете маята в топло мляко, разбъркайте и добавете захарта. Може да добавите ванилия на вкус.
  • Добавете сол, олио и яйца. Разбъркайте сместа с бъркалка до гладкост.
  • Изсипете бакпулвера в пресятото брашно и изсипете течната основа.
  • Добавете маслото (омекнато) и оцета.
  • Замесете меко и еластично тесто, което няма да лепне по ръцете ви.
  • Покрийте тестото и оставете за 1 час на топло място.
  • Разточете тестото, разделете на порции и разточете топките.
  • Разстелете ги върху тава, покрита с пергамент, покрийте с кърпа и оставете за 10 минути.
  • Намажете с разбит яйчен жълтък или заквасена сметана, поръсете със сусам и сложете във фурната.
  • Печете на 180 градуса за около 20 - 25 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft