1 голям портокал
1/2 чаша захар
1/2 ч.л. канела
1 опаковка замразено бутер тесто (размразено предварително)
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене и оставете настрана. Настържете кората на портокала в малка купичка. Прибавете 1/2 чаша захар и 1/2 ч.л. канела при портокаловата кора, като втривате кората в подправките и захарта, докато захарта се оцвети в оранжево и замирише приятно.
Ако бутер тестото е по-дебело, разточете го върху набрашнен плот до дебелина 2-3 мм на дълъг четириъгълник.
Разнесете портокаловата захар на тънък пласт върху тестото с длан (възможно най-равномерно).
С остър нож разрежете тестото на вертикални ивици, всяка широка около 2,5 см. В средата на всяка ивица направете допълнителен разрез, започвайки около 1-1,5 см. от върха и завършвайки на същото разстояние от долния край на ивицата. Прегънете ивицата на две върху вътрешния разрез (дори и част от захарта да се разпилее, може да я съберете и поръсите обратно).
Хванете ивицата тесто от двата края и започнете да я усуквате, като завъртате двата края в противоположни посоки, докато се получи форма на спирала. Държейки единия край на спиралата, навийте останалата част около този край, докато се получи малка спирала. Подпъхнете свободния край от тестото отдолу, като притискате, за да не се разтвори при печенето.
Повторете с останалото тесто, а готовите спирали подреждайте в приготвената тавичка на разстояние една от друга. Пъхнете в хладилник за около 30 минути, след това изпечете в загрятата фурна за 14-18 минути, или докато захарта се карамелизира, а бутер тестото добие златисто-кафяв цвят.