1/2 кг брашно
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица олио
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Разбъркайте содата в киселото мляко, така че да шупне. Разбийте яйцето, добавете олиото, шупналото кисело мляко, солта и започнете да добавяте по малко от брашното при непрекъснато бъркане, докато се поеме. Замесете меко тесто. Разточете тестото на по-дебела кора върху набрашнен плот. С помощта на 2 чаши (по-голяма и по-малка) изрежете от тестото гевречета (излишните кръгчета в средата отново омесете и разточете). Готовите кравайчета изпържете в достатъчно количество сгорещено олио. Щом се зачервят, извадете ги и отцедете върху домакинска хартия. Още топли ги оваляйте в пудра захар.