Все по-често домакините избират да приготвят домашен хляб за семействата си - по-вкусен и полезен е от купешкия, в това няма спор. Хубавият хляб обаче изисква и добро съхранение - нали не искате да хване плесен още на третия ден? За да бъде траен един хляб (бил той домашен или купешки), трябва да го съхраняваме на място с достъп до въздух, а не да го затваряме в полиетиленови пликове.
В противен случай влагата на хляба остава в него, запарва се и той става чудесна среда за развитие на мухъл и плесен.
А за да остане мек за по-дълго време, сложете до хляба парче ябълка, разрязан картоф или малко готварска сол.
Ябълката и картофът, изсъхвайки, предават своята естествена влага и аромат на хляба. Солта е силен абсорбент, тя отнема излишната влага и убива микробите в кутията. Може да прилагате този съвет и за други тестени изделия.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари