Като го пробвах за първи път бях възхитена от деликатната текстура. И след известно време намерих рецептата и се оказа, че този хляб е с яйчен крем . Благодарение на запарването на брашното преди замесването на тестото крайният продукт е толкова ефирен.
Тази техника на готвене, както и самото предястие , се нарича танг джонг в Китай и Япония . Ефектът е просто невероятен! Мисля, че след като опитате този хляб по тази рецепта, нито един читател няма да може да се върне към обичайното печиво
Съставки
Пшенично брашно 300 гр
Мляко 270 мл
жълтъци 1 бр.
Суха мая 7 гр
захар 2 супени лъжици
Сол 1 ч.л
Масло 60 гр
кашкавал на вкус
готвене
Смесете 30 г брашно и 150 мл мляко. Сложете съставките на слаб огън. При непрекъснато бъркане загрейте сместа
Прехвърлете брашното и млякото в малка купа и покрийте плътно със стреч фолио.
Докато съдържанието на купата се охлажда, смесете останалото мляко със захарта и маята. Изчакайте 10 минути и смесете маята, останалото брашно и вече охладеното стартер. Когато брашното поеме цялата влага, добавете олио и сол към съставките. Замесете тестото.
Когато тестото вече е гладко, сложете го в купа и покрийте със стреч фолио. Поставете детайла за един час на топло място
Разделете тестото на четири части. Всяко парче разточете на правоъгълна торта и вътре сложете настърган кашкавал или друг пълнеж. Завийте краищата на тестото и навийте всяка торта на руло.
Поставете кифличките в намазана с олио тава. Оставете тестото да почине за около 20 минути и след това намажете отгоре със сместа от яйчен жълтък и мляко. Печете на 180 градуса за 20 минути.
Ако желаете, млякото в рецептата може да се замени с вода или да се направи смес в съотношение 1: 1. Добавките могат да бъдат напълно различни. Смес от захар и канела работи добре като сладък пълнеж .