Всички обичат бисквитена торта и определено я харесват предимно заради лекия вкус и бързото приготвяне. Но днес ще ви предложим един нов ваариант, който определено ще я измести от челните места ...
Красотата на това печене е в неговата простота. Тестото се омесва за една или две минути. В допълнение, хареса ни идеята за пълнежа. Някои ябълки се поставят в средата на тортата, а останалите служат като декорация. Резултатът е елегантна шарлотка , която може да се изпече за всеки повод. Гледка за ненаситни очи!
Съставки
кисело мляко 1 кофичка
яйце 3 бр.
захар 1 чаша
Ябълка 4 бр.
сода 1 ч.л.
Пшенично брашно 2 чаши
Слънчогледово олио 15 мл
Приготвяне:
На първо място, предварително загрейте фурната до 180 градуса. След това 2 ябълки, обелете и отстранете сърцевината. Нарежете пулпата. Нарежете останалите ябълки на филийки. Оставете корите.
Разбийте яйцата със захарта с помощта на пасатор до пухкава текстура. Добавете киселото мляко и содата. Смесете добре.
Добавете брашно към тестото на няколко етапа. Размесете добре тестото, така че да няма бучки.
Намажете 24 см тавичка с олио. След това изсипете половината тесто във формата и го разпределете. Оформете слой нарязани кубчета ябълки. След това изсипете останалото тесто и гарнирайте с резенчета ябълка във форма
Поставете тортата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 40 минути.
Ароматната торта с кисело мляко и ябълки е готова. След готвене, не забравяйте да охладите. И сервирайте десерта, като го украсите с пудра захар или кокос. Добър апетит!