Каймата е необходим продукт, от който можете да приготвите огромен брой ястия. Ако желаете, можете да я направите сами, като завъртите любимото си месо в месомелачка, или можете да я купите готова.
Много домакини използват свои собствени тайни при приготвянето на определени ястия. Малко хора обаче знаят, че свойствата на каймата могат да бъдат значително подобрени с помощта на картофи.
Първо, всякакви ястия от кайма могат да станат много по-вкусни. За да направите това, картофите трябва да бъдат настъргани и нарязани доста ситно /не да се усещат в каймата/ и след това добавени към каймата.
На второ място, котлетите или кюфтетата ще запазят формата си, също благодарение на настърганите картофи. В този случай картофите трябва да бъдат предварително сварени.
Трето, настъргани варени картофи могат да стабилизират течната консистенция на каймата.
Според стандартната схема за 1 кг месо трябва да добавите 2 средни картофа. Индивидуалните предпочитания на човек обаче ви позволяват да промените пропорциите.
Ако не сте сигурни дали ще ви хареса ястието с добавяне на картофи, трябва да приложите малко количество за първи път. И в бъдеще изпробвайте различни опции. В същото време ще забележите как ястията от кайма придобиват нови нотки на аромат и вкус.
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Защо да добавяме сурови картофи към каймата: само опитни домакини знаят за това
20 Юли 2021
12214
Снимков материал: pixabay.com
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари