Защо да пържите кюфтета при положение, че може да си ги направите на фурна- хем здравословни, хем сочни и вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо да пържите кюфтета при положение, че може да си ги направите на фурна- хем здравословни, хем сочни и вкусни
Защо да пържите кюфтета при положение, че може да си ги направите на фурна- хем здравословни, хем...
42146
Защо да пържите кюфтета при положение, че може да си ги направите на фурна- хем здравословни, хем сочни и вкусни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С появата на детето трябва да признаете, че менюто за цялото семейство започва да се променя. Затова и започнахме да се храним доста по- здравословно и да обръщаме внимание на неща, на които досега не сме.

И понеже обожаваме пържени кюфтета, а всички знаем, че не са много полезни, намерих една страхотна рецепта, която ги прави в пъти по- сочни и вкусни и то изпечени във фурната.

Преди това съпругът ми обядваше и вечеряше с пържени на тиган котлети. Така бе свикнал от училище , когато ядеше по 2 порции наведнъж. Но сега трябва да се грижа за здравето не само на детето, но и на моя човек. В крайна сметка кюфтета в плик са много по-здравословни от пържените. И по нищо не отстъпват на вкуса им!

 

    

Съставки

Свинска кайма 600 гр

Лук 1 глава

Морков 1 бр.

Чесън 2 скилидки

Хляб 100 g

Мляко 0,5 ml

Сол на вкус

Смес от пипер на вкус

 

Подготовка

Предварително накиснете 4 филийки хляб в мляко или топла вода. Нарежете лукът на малки кубчета и настържете морковите на ситно ренде. Започнете с месото. Разбира се, най-добре е да използвате смес от кайма,  свинско и говеждо месо. Поставете в дълбок съд. Изсипете горните зеленчуци там


Изцедете хляба и добавете към каймата. Подправете със сол и черен пипер. Омесете каймата с мокри ръце, оформете кюфтета. Сложете лист за печене

.
Поставете заготовките в него на свой ред. Завържете пликът, изпратете листа за печене във фурната за 40-50 минути. Гответе котлетите във фурна, загрята до 180 градуса.


Ако искате да получите златистокафява коричка, 10 минути преди края на готвенето направете голяма дупка в плика. Оставете кюфтета да се охладят за няколко минути и ги поднесете на масата.

Можете да си ги изпечете и с картофи, моркови и целина. Котлети, приготвени по този начин, са по-здравословни и нежни, отколкото пържени в тиган. Слагам ги в чиниите на децата със спокойствие.

Очаквам вашите отзиви!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft