Защо да се трепя да меся козунак, като е в пъти по-вкусно и лесно? Великденска торта със сушени плодове:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо да се трепя да меся козунак, като е в пъти по-вкусно и лесно? Великденска торта със сушени плодове:
Защо да се трепя да меся козунак, като е в пъти по-вкусно и лесно? Великденска торта със сушени...
86063
Защо да се трепя да меся козунак, като е в пъти по-вкусно и лесно? Великденска торта със сушени плодове:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Великденска торта със сушени плодове - това е перфектният празничен десерт, ако не сте почитатели на козунака или пък не умеете да го приготвяте сами. Семпла и декоративна, но много вкусна и ароматна.

Определено заслужава вниманието ви! Ето необходимите продукти:

Великденска торта със сушени плодове

Продукти:

  • 260 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 12 г бакпулвер (1 пакетче)
  • 3 яйца
  • 225 г захар
  • 120 мл олио
  • 240 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт

Освен това:

  • 1 ябълка
  • настъргана лимонова кора
  • сок от 1/2 лимон
  • 50 г стафиди (жълти и кафяви)
  • 50 г шарени захаросани плодове
  • 30 г едро смлени орехи
  • 1 супена лъжица нишесте

За бялата глазура:

  • 100 г пудра захар
  • 2-3 супени лъжици мляко (колкото е необходимо)
  • смес от ядки и захаросани плодове за украса

кекс сушени плодове

Приготвяне:

1. Включете фурната да загрее на 180 градуса. Добавете щипка сол и бакпулвер към брашното. В по-дълбока купа разбийте яйцата на пяна като постепенно добавяте захарта. След това добавете олиото, млякото и ванилията, след което разбъркайте.

рядко тесто

2. Постепенно добавете брашното към течните съставки. Загладете, за да няма бучки, но сместа да остане пенлива. Постелете или намаслете и набрашнете форма с размери 29х12 см и височина 6 см.

3. Нарежете ябълките на парчета по-малки от хапка, добавете настърганата лимонова кора и сока от половин лимон. Добавете нарязани ядки, стафиди и нарязани захаросани плодове. Добавете лъжица нишесте и разбъркайте.

смес сушени плодове

4. РЕДЕНЕ: една трета от тестото, половината от плодовата смес, една трета от тестото, половината от плодовата смес и завършете с тесто. Пече се в добре загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути.

тесто със сушени плодове

5. Оставете сладкиша да изстине, след което го залейте с бялата глазура (разбъркайте пудрата захар с малко прясно мляко, за да се получи гъста аморфна смес) и украсете с нарязани захаросани плодове.

глазура за кекс

 

великденска торта

Да ви е сладко!

великденски кекс

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft