Карамфилът е трудно да се класифицира като подправка, търсена от нашите домакини; най-често се добавя към маринати, а също и като ароматен компонент за греяно вино. Но това не са всички възможности за използване на това цвете.
Свойствата на карамфила са напълно разкрити във френската кухня.
Гроздът просто се изхвърля. Ако времето за пресни подправки е минало, добавете лук лук към бульона за вкус. Ако преведем буквално името на изобретението, се оказва, че се препоръчва да добавите „лук с нокти“ към бульона.
В действителност ароматните подправки, а именно карамфилът, действат като гвоздеи. Достатъчно е да забодете 5-6 цвята карамфил в обелена луковица. Можете да поставите такъв лук не само в тенджера с бульон, но и в тиган по време на пържене и задушаване или на деко при печене на месо. Карамфилът ще освободи своите етерични масла и след като всичко е готово, лукът може просто да се изхвърли, предотвратявайки попадането на твърди частици в храната.