Благодарение на този прост съвет ще постигнете пилешкото филе да остане приятно сочно и много крехко. Вече не трябва да се притеснявате, че ще изсъхне по време на печене и ще загуби напълно сочността си.
Така приготвеното пълнено пилешко е не само перфектно изпечено, но благодарение на пълнежа има абсолютно луксозен вкус. Освен това получавате перфектната форма на пълнежа, която се задържа през целия процес на готвене и кара пълнежа да се разпредели равномерно вътре в месото. Само от няколко съставки ще получите истински деликатес. Да започваме! Уникално сочно пълнено пиле :
Уникално сочно пълнено пиле
Продукти:
3 броя пилешки гърди - измити и подсушени с хартиена салфетка
Алуминиево фолио
1 белтък
3 яйчни жълтъка
75 г сирене
Магданоз
Сол и черен пипер
Кашкавал
Приготвяне:
Направете дълбок разрез в средата на пилешките гърди.
Ще получите един вид джоб - в него притиснете добре парче намачкано фолио.
Фолиото ще запълни вътрешността на месото и ще има място за бъдещата плънка.
Така приготвеното месо се овкусява със сол и черен пипер.
Запържете в тиган с малко олио от двете страни за 1 минута.
Прехвърлете месото в тава за печене.
Извадете фолиото.
В купа смесете нарязания магданоз, сиренето и белтъците. Напълнете "вътрешността на купичките от пиле" със сместа.
В по-широката част закрепете с клечка за зъби.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете жълтъците отгоре.
Върнете в загрята фурна на 200 градуса за 5 минути.
Може да сервирате.
Да ви е сладко!