Защо да сложиш парче фолио в пилето? Само така го правя и не помислям за друга рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо да сложиш парче фолио в пилето? Само така го правя и не помислям за друга рецепта:
Защо да сложиш парче фолио в пилето? Само така го правя и не помислям за друга рецепта:
6978
Защо да сложиш парче фолио в пилето? Само така го правя и не помислям за друга рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Благодарение на този прост съвет ще постигнете  пилешкото филе да остане приятно сочно и много крехко. Вече не трябва да се притеснявате, че ще изсъхне по време на печене и ще загуби напълно сочността си.

Така приготвеното пълнено пилешко е не само перфектно изпечено, но благодарение на пълнежа има абсолютно луксозен вкус. Освен това получавате перфектната форма на пълнежа, която се задържа през целия процес на готвене и кара пълнежа да се разпредели равномерно вътре в месото. Само от няколко съставки ще получите истински деликатес. Да започваме! Уникално сочно пълнено пиле :

Уникално сочно пълнено пиле

Продукти:

3 броя пилешки гърди - измити и подсушени с хартиена салфетка

Алуминиево фолио

1 белтък

3 яйчни жълтъка

75 г сирене

Магданоз

Сол и черен пипер

Кашкавал

Приготвяне:

Направете дълбок разрез в средата на пилешките гърди.

пилешко филе

Ще получите един вид джоб - в него притиснете добре парче намачкано фолио.

пиле с фолио

Фолиото ще запълни вътрешността на месото и ще има място за бъдещата плънка.

пилешки филета с фолио

Така приготвеното месо се овкусява със сол и черен пипер.

Запържете в тиган с малко олио от двете страни за 1 минута.

запечатано пиле в тиган

Прехвърлете месото в тава за печене.

Извадете фолиото.

В купа смесете нарязания магданоз, сиренето и белтъците. Напълнете "вътрешността на купичките от пиле" със сместа.

пиле плънка

В по-широката част закрепете с клечка за зъби.

пълнени пилешки филета

Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете жълтъците отгоре.

пълнени пилешки филета

пиле с жълтъци

Върнете в загрята фурна на 200 градуса за 5 минути.

Може да сервирате.

пълнени пилешки гърди с жълтъци

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft