От дълго време нашите баби ни съветват да варим яйца, които са поне на няколко дни. Смята се, че съвсем пресните яйца се напукват по-лесно, докато се варят, отколкото отлежалите няколко дни в хладилника.
Съществуват и много други трикове, които помагат за опазването на яйцата в тенджерата.
Как да не се счупят яйцата, докато ги варим
Уверяваме ви, че не е никак трудно, просто трябва да действате акуратно. Първото и най-важно нещо, както споменахме в началото на днешната статия, е да не избирате съвсем пресни яйца. Другото правило, към което да се придържате, е да не варите яйца, директно извадени от хладилника. Дайте им малко време, за да изравнят температурата с тази в помещението и след това ги подредете в съда.
Водата, с която ги заливате, е препоръчително да бъде студена. В противен случай е много вероятно голяма част от яйцата да се напукат, а това е нещото, което опитваме да избегнем. Когато подреждате яйцата в тенджерата, действайте много внимателно. Дори в съда да има вода, която да ги задържа на повърхността, не ги пускайте от високо.