Защо палачинките стават гумени и жилави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо палачинките стават гумени и жилави
Защо палачинките стават гумени и жилави
9990
Защо палачинките стават гумени и жилави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Палачинките са едно от най-популярните лакомства. Ястието е особено актуално по време на Масленица. Понякога се случва деликатесът да се окаже гумен и твърде твърд. Всъщност има причини за такъв кулинарен провал.

Защо палачинките са "гумени"?

Качеството на храната зависи от много фактори. Особено важно е да следвате рецептата, ако в крайна сметка не получите ястие, което никой не харесва.

Причини:

  • забравихте да добавите бакпулвер (сода или друг) или има много малко от него в тестото;
  • качеството на брашното не е най-доброто. Плътността и мекотата зависят от тази съставка;
  • бяха добавени твърде много яйца. Не прекалявайте, защото протеинът може да свърши своята "мръсна" работа. Яйцата не са нищо повече от свързващ елемент;
  • тестото е твърде гъсто, което се отразява негативно на качеството на лакомството. В резултат на това се образува златиста коричка, а вътре остава полуизпечена;
  • Не забравяйте да използвате масло. Ако не сте го добавили, тогава "гуменият" деликатес е осигурен. Но и вие не можете да прекалявате. Обикновено тази съставка се добавя към самото тесто или се намазва с тиган;

нарушение на рецептата. Много готвачи проверяват рецептата, преди да я изложат на обществен показ или да я препоръчат на някого, като я поставят в готварска книга. Така че не го нарушавайте.

Опитните готвачи препоръчват да добавите кисело мляко към тестото вместо обичайното мляко. Факт е, че го разхлабва добре, в резултат на което деликатесът става по-вкусен и по-великолепен и няма „гуменост“.

Рецепта за палачинки, които няма да са гумени

Струва си да опитате интересна рецепта и да почерпите семейството с вкусно лакомство.

Палачинки с мляко

Съставки:

  • пшенично брашно от най-висок клас - около 300 грама;
  • мляко - около 0,75 мл;
  • сол - по ваш вкус;
  • 1 или 2 яйца;
  • една трета от чаша растително масло или може да се замени с масло;
  • половин чаена лъжичка сода;
  • захар - по ваш вкус, но може и без нея.

Приготвяне:

  • първо разбиват яйцата в удобна купа, след това добавят сол и сода и разбиват добре с миксер, вилица или бъркалка;
  • добавете млечния продукт в количество от 1 чаша и разбийте отново;
  • важно е предварително да пресеете брашното и след това да го изпратите към яйчената маса. Това се прави внимателно, за да не се получат бучки, разбъркайте;
  • Налейте останалото мляко заедно с маслото и разбъркайте. Ако говорим за кремообразен, тогава първо трябва да се разтопи на водна баня, но да не се доведе до кипене;
  • оставете за половин час, за да се влеят;
  • смесете масата и изпечете деликатес от двете страни до златисто кафяво.

Ястието се сервира горещо със сладко, заквасена сметана или сладко. Ако не е добавена захар, тогава деликатесът може да бъде пълнен с яйца и лук, например, или кайма.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft