Защо са опасни позеленелите картофи?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Защо са опасни позеленелите картофи?
29897
Снимков материал: pixabay.com
Защо са опасни позеленелите картофи?

Сигурно сте забелязали, че част от картофите понякога позеленява. Тази част е опасна за здравето и не е желателно да се яде.

Достатъчно е само да я изрежете и след това можете да използвате останалата част.

Зелената част от картофите е зелена, защото съдържа хлорофил , който не е опасен, но е знак, че тази част на картофите съдържа големи количества от отровата соланин . Картофите служат за защита от паразити и вредители, но позеленели са отровни и за хората. Въпреки това, не трябва прекалено да се плашите, защото трябва да изядете невероятно много зелени картофи , за да се почувствате неразположени и да повръщате. Човек, който тежи 50 кг трябва да изяде 8 кг от този зеленчук, за да почувства нещо, но е добре да се знае, че тази част не е добра за тялото.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft