Идеалната кайма за кюфтета е субективен въпрос. Всяка домакиня има свои собствени правила за приготвяне на това основно домашно ястие. Много жени имат свои собствени кулинарни тайни как да направят котлети ароматни и вкусни. Днес ще ви разкажем защо към каймата трябва да се добавя захар и дали тя ще развали любимите ви котлети.
Към каймата трябва да се добави захар
Колко спорове и дискусии повдигат въпроса дали е необходимо да се добавя захар към напълно неподсладени ястия. От само себе си се разбира, че захарта е важна съставка за теста и десерти. Но малко хора знаят , че захарта трябва да се добавя към борш или месо. Подсладителят не само не разваля ястието, но и му придава уникален вкус. А към каймата трябва да се добави захар за котлети, за да се балансира вкусът им . Премахнете прекалено соления или кисел вкус. Така котлетите ще бъдат наистина вкусни и сочни.
Основното нещо в този въпрос е да не прекалявате, за да не направите ястието твърде сладко. Следвайте пропорцията: за 1 кг мляно месо изчислете 1 супена лъжица захар . Предимството на тази съставка е също, че при пържене на такива котлети се получава много вкусна хрупкава коричка, а вътре остава сочна каша. Заедно със захарта можете да добавите малко вряла вода към каймата, за да може подсладителят да си свърши работата по-ефективно.
Освен това трябва да добавите захар към месната маса, която сте приготвили за пълнене на пасти, месни пайове . Подсладителят няма да попречи на приготвянето на месни блатове. Ако няма мед, разредете лъжица захар с малко лимонов сок. Намажете рулото с тази смес 20 минути преди да го извадите от фурната. Това е гаранция, че коричката на ястието ще бъде хрупкава и много вкусна. Към лимоновия сок можете да добавите подправки, горчица или соев сос.
Тайните на перфектната кайма за кюфтета
Свикнали сме да добавяме мръвката на питка или друг бял хляб към каймата за котлети. Може би затова котлетите на масата са толкова вкусни. Малко хора знаят, но вместо мокър хляб можете да добавите грис или настъргани тиквички. Никой няма да забрани на изобретателната домакиня да експериментира и да добави настъргани моркови или цвекло към каймата. Сигурни сме, че роднините ще оценят необичайния вкус на обичайните котлети и ще поискат още.
Може да добавите и мляко към каймата за котлети . Това ще даде на котлетите приятни кремообразни нотки, ще направи ястието по-нежно. Ако се страхувате да не познаете с колко мляко трябва да добавите към каймата, ние ви предлагаме изход от тази ситуация. Накиснете трохите хляб в мляко, а не във вода, както обикновено. След това изстискайте и добавете към каймата.
Всяка домакиня внимателно пази своите тайни за идеални котлети. Опитахме се да съберем за вас най-интересните варианти за перфектната плънка . Ако намерите тази статия за полезна, моля, споделете я на страницата си. Нека всички ваши абонати се научат как да подобрят вкуса на познато ястие.