Защо хиляди домакини започнаха да слагат найлон на рендето- блестящо решение на вечния проблем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо хиляди домакини започнаха да слагат найлон на рендето- блестящо решение на вечния проблем
74155
Снимков материал: pixabay.com
Защо хиляди домакини започнаха да слагат найлон на рендето- блестящо решение на вечния проблем

Всички знаем колко е полезен за здравето ни и какъв вкус придава на ястията ни.

Опитните домакини не могат да се справят без  ароматния чесън  . Той добавя специален вкус към месните ястия, зеленчукови също, сосове и гарнитури. Дори само да е бил в тигана, този продукт насища маслото с неговите великолепни нотки, които след това изпълват с аромат всяка съставка.

Вече сме написали статия за това как да приготвяме чесъна, за да извлечем максимума от него. Професионалните готвачи знаят, че за по-добра "пухкавост", благодарение на която продуктът произвежда вкусове и сокове , е по-добре да го разтриете на финно ренде.

Но само този процес е доста сложен, особено ако имате дълги нокти и дори получаването на настърган чесън не е толкова лесно, колкото бихте искали. За да извлечете целия натрошен продукт от рендето без загуба, можете да използвате интересен трик : увийте рендето с прилепващо фолио или сложете найлонова торбичка върху него.

По този начин ще защитите маникюра от надраскване, а на изхода ще получите хубаво настърган чесън и ще си спестите време от измиване на рендето.

Как бързо да се обелите чесън

Отрежете твърдата основа на чесъна, след това го разделете на скилидки и го поставете в кутия. Покрийте с капак и разклатете добре в продължение на 30-60 секунди. Voila, сега можете да готвите любимите си ястия , без да губите време за почистване на продукта от обвивката.

 

Как да се отървем от миризмата на чесън

Много често етеричните масла, съдържащи се в чесъна, се абсорбират в кожата на ръцете, оставяйки след себе си постоянен неприятен мирис. Оказва се, че този проблем може да бъде предотвратен. Преди раздробяване на продукта, разтрийте предмета от неръждаема стомана в ръцете си под студена течаща вода.

Можете да използвате и стария старомоден начин: измийте ръцете си със сапун и ги изплакнете с гореща вода.

Знаете ли за тези хитринки ? Вижте какви други кулинарни трикове ще ви помогнат да улесните процеса на приготвяне на любимите ви ястия . Не забравяйте да споделите такива интересни трикове с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft