Защо шоколадът по време на бременност е вреден?

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Защо шоколадът по време на бременност е вреден?
11206
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Защо шоколадът по време на бременност е вреден?

Жените, които прекаляват с шоколад , увеличават риска от алкохолизъм за детето си, установиха учени от университета на Флорида.

Високото съдържание на мазнини и захар по време на износването на плод увеличават опасността от пристрастяване към алкохол и наркотици в по-късен етап от живота на детето. Твърденията на учените са доказани чрез лабораторни тестове върху мишки.

Според специалистите наднорменото тегло в детеродна възраст е причина за лошите навици на следващите поколения.

Майчиното мляко играе важна роля за определянето на шанса за зависимости сред подрастващите. Експерименти с плъхове показват, че гризачите, чиито майки са хранени с много захар са по-чувствителни към амфетамини.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft