Ребърцата са сред най-апетитните месни ястия, ако са добре приготвени, разбира се. А днес имаме за вас перфектната рецепта за сладко-кисели ребърца , с която ще оберете овациите и на близки, и на гости.
Мариновани ребърца
Продукти:
свински ребра - 1.5 кг
мед - 2 с.л.
лимонов сок - 1 с.л.
зехтин - 3 с.л.
къри - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л. (може и пушен)
черен пипер - 1/2 ч.л.
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете ребрата. Сложете на котлона тенджера с вода и кипнете. Добавете сол. Пуснете ребрата във врящата подсолена вода и варете за около 15 мин. Извадете и подсушете.
За маринатата смесете меда, кърито, черния и червения пипер, лимоновия сок, зехтина и солта.
Намажете ребрата с маринатата и ги подредете в тава, застлана с алуминиево фолио. Оставете месото да престои 30 мин.
Изпечете ребрата във фурна загрята на 200°C за около 20 -25 мин.
Поднесете с гарнитура по желание.