Звучи странно, но е невероятно вкусно - морковена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Звучи странно, но е невероятно вкусно - морковена торта
Звучи странно, но е невероятно вкусно - морковена торта
admin
Добавена от: admin
21509
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
250 мл олио
180 гр. кафява захар
3 яйца
1 ванилия
250 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/3 чаена лъжичка сода
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка индийско орехче
1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
350 гр. настъргани моркови
150 гр. ядки
За крема:
250 гр. крема сирене
60 гр. пудра захар
1-2 супени лъжици лимонов сок
За поръсване:
1 шепа нарязани или счукани орехи

Ако не сте опитвали морковена торта досега, Ви предлагаме да си я приготвите сами - сетивата Ви ще бъдат във възторг: започвайки от аромата на кухнята, докато тортата се пече, и приключвайки с насладата, която ще изпитате при първата хапка! 
Настържете моркова.
Смесете брашното, бакпулвера, содата, подправките и нарязаните или счукани орехи. 
В купа разбийте яйцата и захарта, добавете олиото и продължете да биете, докато се съединят съставките. 
Изключете миксера, добавете брашното, с шпатула разбъркайте добре, добавете морковите и разбъркайте, докато получите компактна смес. Излейте сместа във форма, застлана с хартия за печене, а стените на формата намажете с масло. Сложете блата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставете го да се пече около 50 минути. Извадете от фурната, поставете блата върху кухненска решетка и го оставете да се охлади. 
Докато се охлажда, пригответе крема. 
Разбийте с миксер крема сиренето и пудрата захар, опитайте на вкус и добавете изцеден сок от лимон на вкус (1 или 2 супени лъжици). Може и да не добавяте лимон. 
Разрежете хоризонтално охладения блат. Поставете долната половина в тортена чиния, отгоре нанесете половината от крема, покрийте с другата кора, намажете с останалата половина от крема и накрая поръсете с нарязаните или счукани ядки. 
Оставете тортата да престои известно време, за да се слеят вкусовете и след това консумирайте с наслада! 


 
Забележка: 
Желателно е формата да бъде с диаметър 20-21 см.  
Може да замените кафявата захар с бяла, но има разлика вкуса. Не пренебрегвайте подправките, ако го направите няма да получите този специфичен вкус, който напомня на коледните празници. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft