Звъннаха приятели и казаха да купим само картофи, а те идвали на гости. Останалото те щели да направят- мале каква вкусотия спретнаха

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Звъннаха приятели и казаха да купим само картофи, а те идвали на гости. Останалото те щели да направят- мале каква вкусотия спретнаха
Звъннаха приятели и казаха да купим само картофи, а те идвали на гости. Останалото те щели да...
809951
Звъннаха приятели и казаха да купим само картофи, а те идвали на гости. Останалото те щели да направят- мале каква вкусотия спретнаха
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Топла, ароматна, вкусна – това е известната богата запеканка , която ще покорява сърцата на все повече гастрономи, тъй като е и твърде лесна за приготвяне

Звънят у дома приятели, които дълго време не бяха в България и казват, че ще дойдат на гости.

Поръчаха да купим само картофи , а те щели да донесат нещо, за да приготвим нещо интересно.

И наистина на масата сложихме нещо вкусно и интересно.

 

Необходими продукти:

Тези продукти стигат за 4 големи порции или 6 по-малки, ние приготвихме двойна доза

1/2 кг картофи

100 грама кромид лук – 1 голяма глава или 2 малки

1/2 кг гъби

400 гр. пилешко филе

100 мл прясно мляко

3 – 4 кисели краставички

1 – 2 печени червени чушки

200 гр.

кашкавал (пармезан, Гауда, Едам или други кашкавалено сирине)

сол и подправки на вкус

 

Само като я погледне човек и му се преяжда тази богата запеканка

 

Начин на приготвяне:

Измийте и сварете картофите с обелките. След като се сварят и ги обелите, нарежете ги на ситни парченца.

Нарежете на парченца месото и го сложете в горещ тиган без мазнина, за да побелее и да се запечата.

Трябва да го бъркате, за да не залепне.

След като побелее (става бързо), налейте олио и сложете нарязаните гъби, заедно с лука да се задушават.

После да смесите картофите с месото, гъбите и лука. Прибавете нарязаните краставички и печени чушки. Сложете подправките.

Изсипете ги в тавичка.

Налейте прясното мляко и сложете да се изпече.

Когато наближи да извадите тази чудна богата запеканка, наръсете с настърган кашкавал или с кашкавалено сирене.

Оставете още малко, докато се разтопи и образува хрупкава коричка.

Режете на порции и поднасяте.

Трябва изядете тази богата запеканка топла, тъй като като изстине кашкавалът не е така вкусен.

Можете да консумирате с бяло вино или с бира. Ние пихме бира.

Ние останахме приятно изненадани от богата запеканка, дано да се хареса и на вас.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft