Здравословен кейк с леща
9 Февруари 2012
16000
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 200 градуса. През това време сложете лещата и лука в тенджера заедно с водата или бульона. Оставете да заври и след това оставете да къкри на съвсем ниска температура, докато лещата стане готова, но е още леко твърда (понеже ще я допичаме във фурната) и почти всичката вода се абсорбира. Обикновено отнема около 10-15 минути (не трябва да имаме водниста консистенция).
Махнете от котлона и прибавете 2/3 от кашкавала. Разбъркайте добре и овкусете с подправките. Леко намазнете една тавичка за пай. Прибавете сместа с лещата и заравнете. Покрийте с останалия кашкавал и запечете за 20-30 минути до златисто-кафяво. След като извадите от фурната оставете за 10 минути да се поизстуди и стегне леко преди да сервирате.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари