Здравословен кейк с леща

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Здравословен кейк с леща
Здравословен кейк с леща
admin
Добавена от: admin
16000
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ½ ч.ч. червена леща
2 ч.ч. зеленчуков или друг вид бульон (може и вода)
1 средна глава лук, накълцана на ситно
сол и черен пипер на вкус
лют пипер, по желание
150 гр настърган кашкавал по ваш избор

Загрейте фурната на 200 градуса. През това време сложете лещата и лука в тенджера заедно с водата или бульона. Оставете да заври и след това оставете да къкри на съвсем ниска температура, докато лещата стане готова, но е още леко твърда (понеже ще я допичаме във фурната) и почти всичката вода се абсорбира. Обикновено отнема около 10-15 минути (не трябва да имаме водниста консистенция).
Махнете от котлона и прибавете 2/3 от кашкавала. Разбъркайте добре и овкусете с подправките. Леко намазнете една тавичка за пай. Прибавете сместа с лещата и заравнете. Покрийте с останалия кашкавал и запечете за 20-30 минути до златисто-кафяво. След като извадите от фурната оставете за 10 минути да се поизстуди и стегне леко преди да сервирате.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft