2 с.л. зехтин
1 среден лук, ситно накълцан
3 скилидки чесън, ситно накълцани
3 чаши ситно накълцано броколи
1 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. сушен естрагон
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. сол
щипка прясно смлян черен пипер
2 с.л. вода
1/2 чаша сурово, неподсолено кашу
400 гр. тофу
1 ч.л. горчица (дижонска или каквато друга имате в наличност)
шепа чери доматчета или 2-3 домата за декорация
50 см. тесто за пай
Предварително се загрява фурната на 180 градуса. Тестото за пая се запича в подходяща форма около 10 минути, след което се изважда.
Мазнината се загрява в голям тиган с тежко дъно (за предпочитане чугунен) на средно нагрят котлон. Запържват се лукът и чесънът за 3 минути, след което се добавят следните съставки: броколи, мащерка, естрагон, куркума, сол и пипер. Готвят се за 10 минути, докато броколито омекне, а за да не се пресуши, добавят се няколко лъжици вода.
Кашуто фино се натрошава в кухненския ти блендер, а тофуто се отцежда, ако има остатъчна вода, и се прибавя към кашуто, заедно с горчицата. Пасира се, докато се получи относително гладка смес. Когато сместа с броколи е готова, чаша от нея се добавя към сместа с кашу, пасирайки леко, докато се смесят съставките.
Смета от блендера се премества в голяма купа, където се добавя и остатъкът от броколито, разбърквайки съставките старателно. Ако е необходимо, се добавят още подправки.
Плънката се разпределя внимателно върху изпеченото тесто, украсява се с доматчетата и се пече около 40 минути, докато се образува златиста коричка.
Оставя се да изстине преди консумация.