Ти просто обичаш лятото! Най-накрая е топло, дните са по-дълги и има много време за нещата, които са ти приятни – най-вече да бъдеш със своите приятели. Добра компания, невероятна храна и превъзходен избор на вина – звучи като в рая.
Предлагаме ти три лесни за приготвяне рецепти, които перфектно ще паснат на лятното настроение. Лека и здравословна храна, подходяща за комбинация със свежи напитки. Достатъчно вкусна и сладка, за да задоволи очакванията на твоите гости, а в същото време никой няма да се притеснява за калориите.
Зеленчуков пудинг
Продукти
- 2 яйца
- 100гр. настъргано сирене
- 400 гр. зеленчуков микс
- 1 чаша подквасена сметана
- 100 гр. масло
Начин на приготвяне:
1. Свари зеленчуците в подсолена вода. Не ги преварявай - те трябва да останат малко твърди, защото после се допичат във фурната.
2. Изцеди ги и ги сипи в тавата за печене. Размажи отгоре сместа от подквасена сметана, сирене и яйца.
3. Използвай вилица и направи няколко отвора, така че сметановата смес да проникне до основата на тавата.
4. Печи 30 минути на 180С.
5. Сервирай като основно ястие или гарнитура.
Съвет:
За изпълнението на рецептата без проблем можеш да използваш Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера от самото начало до края . Можеш да свариш зеленчуците на котлона, а после да ги изпечеш в нея.
Оризов пудинг
Продукти
- 1 чаша ориз
- 3/4 чаша мляко
- 1 чаша вода
- 1 пакетче ванилия
- 2 яйца
- 1 щипка хималайска сол
Начин на приготвяне:
1. Свари ориза в сместа от вода и мляко, докато омекне и сместа стане по-плътна.
2. Остави приготвения ориз да се охлади, а после добави към него два разбити жълтъка и ванилия.
3. Смеси хубаво и добави белтъците като ги разбъркваш.
4. Печи сместа на температура 180С за 30 минути.
5. Добави върху пудинга домашно сладко от горски плодове.
Съвет:
Приготви целия десерт в един единствен съд - Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера, от началото до края! От варенето на ориза, до смесването на всички продукти, печенето и най-накрая сервирането!
Палачинки с извара
Продукти
- 3 яйца
- 150 гр. брашно от лимец
- 100 гр. тръстикова захар
- 1 щипка хималайска сол
- 100 гр. подквасена сметана
- 250 гр. извара
- 2 жълтъка
- 300 мл. мляко
- 100 мл. минерална вода
Начин на приготвяне:
1. Смеси яйцата, млякото, минералната вода, солта и брашното, за да направиш палачинково тесто. Остави настрани.
2. Смеси изварата, сметаната, захарта, ванилията и жълтъците с бъркалка до получаване на плътна смес.
3. Изпечи палачинките, постави в тях пълнежа от извара, след това ги завий и ги постави една до друга в тавата за печене.
4. Отгоре сипи остатъка от изварата.
5. Постави тавата в предварително затоплена фурна и печи на 200С за 20 минути.
6. Когато ястието е готово, добави домашно плодово сладко.
Съвет:
Може да промениш рецептата като завиеш палачинките, нарежеш ги на рулца, а после ги запечеш в Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера. Това ще направи вкусното ястие още по-апетитно на вид!
Със Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера ще се насладиш на ястия с богат вкус.
Запазва вкусовите качества на храната, а гозбите имат невероятния вкус на домашно приготвена здравословна храна. Освен това ти предлага:
-висока устойчивост на надраскване и износване
-емайлът е напълно естествени и нетоксични материали
-ътрешното покритие е Куантаниум подсилено с истински минерални частици от камък и титан
-здравословно готвене - само с капка мазнина
Виж и видео рецепта за Билков омлет от Шеф Ивайло Петков тук.