овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
брашно - 1 ч.ч. пълнозърнесто
захар - около 1/2 ч.ч. диабетична фруктова захар
яйца - 2 броя
олио - 5 с.л. слънчогледово
кисело мляко - 1/2 ч.ч.
орехи - около 50 г нарязани
фурми - 250 г, почистени и ситно нарязани
бакпулвер - 1 и ½ ч.л.
кокос - 1/3 ч.ч. стърготини
канела - 1/2 ч.л. по желание
карамфил - 1 розичка, счукана, по желание
индийско орехче - 1/4 ч.л. по желание
сол - 1 щипка
Към ситно нарязаните фурми добавете овесените ядки, захарта, брашното, предварително смесено с бакпулвера и солта. След тях добавете захарта, орехите, кокосовите стърготини, канелата, счукания карамфил и индийското орехче по желание.
В друга купа разбийте яйцата с вилица, след което добавете към тях киселото мляко и олиото. Добавете тази смес към брашняната и хубаво разбъркайте всичко.
Сипете сместа в тава, застлана с хартия или намазнена и набрашнена. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути. Проверявайте накрая готовността с клечка, която трябва да излезе суха.