С миксер разбийте яйцата и захарта, докато сместа стане гъста и пенеста. Прибавете меда и бийте, докато се поеме от яйцата. Добавете мазнината, а след това - всички изброени сухи съставки. Бъркайте, докато получите гъста смес, и накрая добавете настърганите ябълки. Ябълките трябва задължително да изстискате от течността - след това добавете и сока, който са изпуснали. Сместа с ябълките разбийте с миксер за кратко, а след това продължете на ръка, докато ябълките се поемат добре от тестото.
Намажете формата за кекс с масло и поръсете с брашно, а след това поставете вътре равномерно тестото. Печете 60 минути на 160º, докато кексът бавно се отдели от формата.
Оставете го 5-10 минути във формата, а след това го отделете внимателно от нея. Оставете да се охлади напълно и поръсете пудра захар за украса.