Лятото е пълно с изобилие от тиквички и сигнал, че е време да приготвите вкусни сезонни ястия. Тиквичка с кашкавал неизменно радва както домакинствата, така и гостите. Включително и тези, които всъщност не обичат зеленчуците от семейство на тиквичките. Между другото, аз също съм един от тях.
Въпреки това веднага се влюбих в тази рецепта. Сочно и вкусно предястие от тиквички и кашкавал, много лесно за приготвяне и наподобавящо вкуса на пица. Освен това тиквичките са с ниско съдържание на калории и се усвояват добре, което е добра новина. Ето защо, ако следвате фигурата си и предпочитате диетични ястия , това определено ще ви спечели. Ако не можете да си представите лятното си меню без тиквички, разнообразете дневната си маса с това мезе.
Съставки
Тиквички 1бр
кашкавал 150 гр
Яйце 1 бр
Оризово брашно 1 супена лъжица или нормално
Сол на вкус
Черен пипер (смлян)на вкус
подправки по ваш вкус
Подготовка
Измийте тиквичките, обелете и настържете на едро в купа. Посолете леко и оставете при стайна температура за 15 минути. През това време той ще има време да се отдели излишната влага.
Настържете едро кашкавала
Изцедете настърганите тиквички от сока и ги прехвърлете в купа. Добавете яйце, оризово брашно, половината кашкавал и подправките и разбъркайте.
Загрейте фурната до 230 градуса и застелете тавичката с хартия за печене.
Поставете масата от тиквичките и кашкавала върху лист за печене на тънък, равномерен слой. Печете 15 минути
Извадете листа за печене от фурната. Изрежете друго парче хартия за печене, за да пасне на правоъгълника с тиквичките. Поставете го върху нов лист и го поставете обратно
Поръсете останалият кашкавал и поставете във фурната за още 10 минути, като намалите температурата до 200 градуса.
Предястие от тиквички и кашкавал е готово! Остава само да го поръсите с пресни билки, нарежете на порции и сервирайте. Между другото, това предястие е добро както и горещо, така и охладено. Гответе с удоволствие и приятен апетит!