Най- вкусната торта е тази, за която сте отделили най-малко време. Наслоените наполеони, разкошните тарталети с червена боровинка и сладкишите с трюфели са добри, разбира се, но понякога искате нещо просто и бързо. „Тук и сега“ е мотото на нашата орехова торта , тайната на приготвянето на която ще бъде споделена от редакцията ни
Целият процес отнема само 10 минути: 3 за месене на тесто, 5 за печене на тортата в микровълновата и още няколко минути за декорация. За това дори не се нуждаете от брашно, защото натрошените орехи вместо него. Кремът обикновено се избира според настроението, но най-лесният начин е просто да намажете сладкишите със сладка сметана. Избрахме готово кондензирано мляко .
Съставки
Орехови ядки 200 гр
Яйце 3 бр.
Захар 80 g
Бакпулвер 1 ч.л.
Кондензирано мляко 250 гр
Сметана 3 с.л.
Подготовка
Запържете белените ядки в сух тиган. След това ги сложете в блендер и смелете на малки трохи.
Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Добавете орехи, бакпулвер и разбийте отново. В резултат на това трябва да имате течно ядково тесто.
Изсипете тестото в дълбока маслена тава в микровълнова печка на висока мощност за 5 минути. През това време пригответе крем: смесете кондензирано мляко (варено) със заквасена сметана.
Нарежете готовата торта с конец или специален нож на 3-4 части и редувайте блат намазан със сметана. Намажете горната част на тортата със смес от заквасена сметана и кондензирано мляко и украсете с ядки.
Такъв десерт е най-подходящ за феновете на безглутеново печене и дори диетична храна, защото кремът може да бъде обикновено кисело мляко, подсладено с мед. Ядковите блатове са готови за консумация веднага, но все пак настояваме тортата да престои известно време в хладилника.