ЗДравословна орехова торта без грам брашно и печене- най- вкусната торта е тази, за която най- малко време сте отделили

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЗДравословна орехова торта без грам брашно и печене- най- вкусната торта е тази, за която най- малко време сте отделили
ЗДравословна орехова торта без грам брашно и печене- най- вкусната торта е тази, за която най-...
161179
ЗДравословна орехова торта без грам брашно и печене- най- вкусната торта е тази, за която най- малко време сте отделили
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най- вкусната торта е тази, за която сте отделили най-малко време. Наслоените наполеони, разкошните тарталети с червена боровинка и сладкишите с трюфели са добри, разбира се, но понякога искате нещо просто и бързо. „Тук и сега“ е мотото на нашата орехова торта , тайната на приготвянето на която ще бъде споделена от редакцията ни

Целият процес отнема само 10 минути: 3 за месене на тесто, 5 за печене на тортата в микровълновата и още няколко минути за декорация. За това дори не се нуждаете от брашно, защото натрошените орехи вместо него. Кремът обикновено се избира според настроението, но най-лесният начин е просто да намажете сладкишите със сладка сметана. Избрахме готово кондензирано мляко .

 

Съставки

Орехови ядки 200 гр

Яйце 3 бр.

Захар 80 g

Бакпулвер 1 ч.л.

Кондензирано мляко 250 гр

Сметана 3 с.л. 

 

Подготовка

Запържете белените ядки в сух тиган. След това ги сложете в блендер и смелете на малки трохи.


Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Добавете орехи, бакпулвер и разбийте отново. В резултат на това трябва да имате течно ядково тесто.


Изсипете тестото в дълбока маслена тава в микровълнова печка на висока мощност за 5 минути. През това време пригответе крем: смесете кондензирано мляко (варено) със заквасена сметана.


Нарежете готовата торта с конец или специален нож на 3-4 части и редувайте блат намазан със сметана. Намажете горната част на тортата със смес от заквасена сметана и кондензирано мляко и украсете с ядки. 

Такъв десерт е най-подходящ за феновете на безглутеново печене и дори диетична храна, защото кремът може да бъде обикновено кисело мляко, подсладено с мед. Ядковите блатове са готови за консумация веднага, но все пак настояваме тортата да престои известно време в хладилника. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft