Здравословна паста с рукола и спанак
22 Декември 2011
21678
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 кг паста
250 г рукола
250 г спанак
1 глава червен лук
1 червена чушка
150 г прошуто
6 с.л. зехтин
25 г босилек
кедрови ядки
Време: 20 минути
Пастата (1/2 кг) се сварява до пълна готовност по инструкциите на опаковката или по любимия ви начин.
Лукът (1 глава) и чушките (1 бр) се нарязват на едро и се задушават в малко зехтин. Щом омекнат, се добавят руколата (250 г) и спанакът (250 г), и се задушават за 2-3 минути. Добавя се и нарязаното на тънко прошуто (150 г), разбърква се добре и се сваля от огъня.
В голяма купа се смесват пастата, зехтин (6 с.л.), сол, пипер, босилек и зеленчуците с прошуто. По желание се гарнира със сурови кедрови ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари