За тестото:
1 пакетче суха мая или 1 кубче прясна
1 супена лъжица захар
½ чаша пълнозърнесто брашно
½ чаша нишесте
½ чаша кафяво оризово брашно
½ чаша безглутеново пълнозърнесто брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
3 супени лъжици зехтин
малко сол
За соса:
200 гр. доматено пюре, безсолно
2 супени лъжици ситно нарязан лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици риган
2 супени лъжици зехтин
½ чаена лъжичка винен оцет
200 гр. моцарела, хубаво отцедена от водата
Смесете доматното пюре, ситно нарязания лук, счукания чесън, ригана, олиото и винения оцет. Подправете с малко сол и черен пипер (на вкус).
Тестото: Сложете маята да шупне с малко топла вода, брашно и захар. Междувременно смесете различните видове брашно, бакпулвера и малко сол в купа. Добавете маята и малко олио и месете, докато получите гладко тесто.
Оставете го да стои на топло 20-тина минути. След това разтеглете в тавичка, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Над тесто нанесете соса, разпределете нарязаното сирене моцарела и печете 20 - 25 минути, докато се разтопи моцарелата.