Здравословна торта с моркови- вдишайте аромата на ванилия и канела и оставете целия свят да чака

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Здравословна торта с моркови- вдишайте аромата на ванилия и канела и оставете целия свят да чака
Здравословна торта с моркови- вдишайте аромата на ванилия и канела и оставете целия свят да чака
11107
Здравословна торта с моркови- вдишайте аромата на ванилия и канела и оставете целия свят да чака
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако никога не сте опитвали торта от моркови , тогава сте много щастливи, че четете този текст сега. В края на краищата, този десерт не само се приготвя бързо, но и приказно вкусен и невероятно здравословен! Повярвайте ми, зеленчуците са отлична база за десерти . В допълнение, яйцата не се добавят към тази торта от моркови , така че е подходяща и за вегетарианци.

Лека, ефирна, сочна и нежна благодарение на снежнобялата сметана . Морковите са естествено багрило и придават топъл оранжев оттенък, подправки подчертават и обогатяват вкуса. Вкусната торта от моркови ще бъде страхотна закуска с чаша ароматно кафе, чай или какао.

 

съставки

Пшенично брашно 3 чаши

Крем сирене 2 чаши

моркови 2 кг

Захар от тръстика 2.5 чаши

сол 0,5 ч. Л.

Ленени семена 2 ч.

Л.

Екстракт от ванилия 3 ч. Л.

мляко 1 ч. Л.

Джинджифил 1 ч. Л.

карамфил 0,5 ч. Л.

индийско орехче 0,5 ч. Л.

сода 2 ч. Л.

Ябълков оцет 2 ч. Л.

орехи 1.5 чаша

Кокосово масло 10 чл. л.

вода 2.5 чаши

 

подготовка

Включете фурната, за да загреете на 180 градуса. Поставете орехите в тавата за печене и ги подсушете за 5 минути.
Пресейте пшеничното брашно в дълбок съд, добавете 2 чаши тръстикова захар (можете да използвате обикновена, ако нямате или подсладител), 0,5 ч. л. сол, канела, джинджифил, карамфил, индийско орехче, 2 ч.л. екстракт от ванилия и 2 ч.л. сода.

рецепта за торта от моркови
Обелете и настържете морковите. Орехите се нарязват на фини стърготини. Разделете ги  на 2 части, първите добавете към сместа от брашно и разбъркайте.

Пуснете ленените семена в кафемелачка с малко вода, за да ги смилате. Тази смес се използва вместо яйца при печене. 

В отделна купа, разбъркайте 10 супени лъжици кокосово масло, 2 чаши студена вода, 2 супени лъжици ябълков оцет, смес от ленени семена, ванилия и 2 чаши настъргани моркови. Разбъркайте, докато стане гладка текстура.

Вземете две идентични тави за печене и ги намажете с масло или растително олио. Формите се пълнят с тесто от моркови и се пекат 35 минути. Проверете готовността им с клечка за зъби


Задържайте тортата във фурната за още 10 минути, след това извадете и оставете да изстине напълно.

Разбийте изварата със захарта и ванилията. Намажете всеки блат със сметана и сложете една върху друга. Поръсете тортата с моркови и с останалите орехи и я поставете в хладилник за 6-8 часа,

Вместо орехи можете да използвате лешници, бадеми или кашу. За крем е най-подходящ домашно кремообразно сирене . Домашният торта от моркови е чудесен заместител на сладкишите от магазина, нали? Препоръчваме на всеки да се наслади на този букет от вкусове и аромати!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft