Здравословната храна, която може да ни отрови

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Здравословната храна, която може да ни отрови
8372
Снимков материал: pixabay.com
Здравословната храна, която може да ни отрови

Всички знаем коя храна е здравословна , но понякога погрешният начин на отглеждане, подготовка или съхранение може да ни изпрати в болница.

Яйца

При тях най-често срещаната опасност представлява салмонелата. Бактериите се крият в яйцето, но правилната подготовка ще убие бактериите.

Не яжте нищо, което съдържа сурови яйца, включително и тесто за хляб.

Листни зеленчуци

Зелената салата, спанакът и зелката могат да бъдат замърсени чрез тор или с водата, с която са поливани. Задължително измийте зеленчуците преди употреба и внимавайте как ги приготвяте. Неправилното боравене с кухненските изделия може да замърси останалите хранителни стоки. Например , ножът и дъската, на която сте рязали месото трябва да се измие добре или изобщо да не се използва същата, когато подготвяте зеленчуците за салата.

Картофи

Свежите и правилно приготвени картофи трудно могат да ви разболеят. Въпреки това, трябва да сте внимателни, ако сте купили вече приготвени или го консумирате в ресторант. Тогава има опасност от бактерии поради незадоволителните хигиенни условия.

Сладолед

Има опасност от салмонела и стафилококи заради яйцата, които се използват по време на подготовката му.

Мляко

Непастьоризираното мляко може да съдържа същите бактерии, както и говеждото месо. Експертите вече предупреждават, че бременните жени и хората с по-слаб имунитет трябва да избягват сурово мляко, с цел да се избегне салмонелата и заразата от бактерията ешерихия коли.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft