Наскоро купих няколко килограма овесени ядки на промоция. По принцип всяка сутрин закусвам това, а децата се хранят според настроението си. Като цяло продуктът е много здравословен. Но за промяна реших да сготвя не само здравословна закуска, но и натурален десерт . Дълго време хвърлях око на една рецепта, но все не можех да отделя време и за това. Но се оказа, че бисквитките с шоколад и овесени ядки са много прости обаче .
Първото нещо, което направих, беше да изпържа овесените ядки, докато станат с красиво златисто- кафяв загар. Това помага за увеличаване на вкуса им. След това я смесвам с кондензирано мляко и разпределям във форми. По принцип можете да ядете така бисквитките. Но аз исках да ги направя по -красиви и апетитни, затова ги напълних с шоколад. Оказа се невероятно вкусно. И най -важното - не е нужно да печете бисквити !
Съставки
овесени ядки 230 гр
Кондензирано мляко 200 гр
Черен шоколад 90 гр
Масло 30 g
Подготовка
Загрейте сух тиган и запържете овесените ядки в него за 5-7 минути, като бъркате непрекъснато. Люспите трябва леко да покафенеят, след това ще станат хрупкави.
Свалете тигана от котлона и добавете кондензирано мляко към горещите зърнени храни. Смесете добре.
Намажете чашите за мъфини (силиконът е най -добрият) с масло и ги напълнете със смес от овесени ядки. Набийте масата с ръце, напоени с вода.
За да могат бисквитките лесно да изпаднат от формата, издърпайте всяко парче с върха на ножа и след това го върнете обратно.
Разтопете шоколада на водна баня и разпределете по 1 чаена лъжичка за всяка бисквитка. Охладете формите за поне 30 минути. След това извадете бисквитките от формите и ги прехвърлете в чиния.
Хрупкави и сладки бисквити с кондензирано мляко са идеални за чай или кафе. За децата можете да приготвите лакомство под формата на животни, използвайки разнородни форми. Сигурен съм, че ще оцените простотата на тази рецепта и тя ще се превърне в една от любимите във вашето семейство.