1.5 ч.ч. фини овесени ядки
3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. мед
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. канела
щипка сол
1 ч.ч. размекнато масло
2 яйца
1 ч.ч. стафиди
Разбийте добре маслото със захарта и тогава прибавете яйцата. Отделно смесете брашното с бакпулвера, овесените ядки, канелата и щипката сол. Прибавете в първата смес стафидите, разбъркайте отново и прибавете внимателно сухата смес. Полученото тесто е доста лепкаво. От него с лъжица се загребва по мъничко и се оформят купчинки върху застлана с хартия за печене тавичка. Оставя се място между бисквитките, т.к. се надуват при печене.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за около 12 минути. Трябва да са все още меки, когато се извадят от фурната. Най-вкусни са след като са престояли в хладилника 1 нощ.