4 чаши мюсли с канела (или оризово)
2/3 чаша нарязани сушени ябълки
1/2 чаша нарязани бадеми
1/2 чаша подсладени сушени червени боровинки
1/2 чаша светъл захарен сироп (мед)
1/4 чаша кафява захар
Покрийте дъното и стените на квадратна тавичка със стени около 20х20 см. с фолио. Намажете фолиото с мазнина. В голяма купа смесете мюслито, сушените ябълки, бадемите и червените боровинки и оставете настрана.
В дълбок тиган загрейте маслото със захарния сироп и кафявата захар на умерен огън, като бъркате периодично, докато захарта се разтвори и сместа заври. Варете я за 2 минути, като непрекъснато бъркате, докато леко се сгъсти.
Излейте получения сироп върху сухата смес в купата; объркайте добре, докато сухите съставки се покрият равномерно със сиропа0. С намазнения гръб на голяма лъжица притиснете сместа на равномерен пласт в приготвената тавичка. Оставете в хладилника за 1 час, или докато се втвърди достатъчно, за да я нарежете. Нарежете на квадратчета или правоъгълници. Може да съхранявете блокчетата на стайна температура за 1 седмица.