Здравословните рецепти на Хилда Казасян

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Здравословните рецепти на Хилда Казасян
16265
Снимков материал: pixabay.com
Здравословните рецепти на Хилда Казасян

Да напазарува качествени продукти на път към дома си, да си пусне някое сериалче в кухнята и да готви - това е идеалът за почивка според Хилда Казасян и по този начини се разтоварва най-пълноценно. Така, и с ходене на йога и масажи.

По източната философия се запалила преди около година. А масажите - спортни и силови, са страст отдавна. Ходи три пъти седмично. Старае се да не прекалява с калориите, но замирише ли на пържени филийки, не може да им устои.

 

Тъй като се пренася в детството си. Отраснала в дома на баба си, която всяка сутрин правела такава закуска, полята с шипков мармалад. За обяд готвела супа и основно, а всичките братовчеди на Хилда се отбивали да хапнат при бабито - така я наричали. Вечер също имало различна гозба. Покрай двете си баби и майка си Хилда се научила да цени домашния вкус. Затова днес готви всеки ден. От време на време приятелят Пламен я “отменя”. Двамата имат ресторанти в Созопол и София. Но когато той каже, че тази вечер ще сготви, това означава, че ще ядат поръчана храна от ресторант.

 

“Но аз предпочитам да е домашно, а и страшно много държа всичко, което яде дъщеря ми, да е здравословно и аз да съм избирала продуктите”, обяснява Хилда.
Готова храна тя взема само от собствените си заведения. Откакто ги има, вкъщи готви предимно италиански и български специалитети, тъй като професионалните готвачи се справят отлично с арменските. Любимото ястие на нея и дъщеря е мантъ -

сварени макарони с

цедено кисело мляко,

залети с много масло

и подправени с

чесън и джоджен

“Не е много нискокалорично, но е страшно вкусно. Много обичаме и кешкек - това е нещо като пилешка каша, отново с много масло и кимион. За това ястие пилето се вари с булгур много дълго време - по 5-6 часа”, обяснява певицата.

Като изключим тези “забежки”, менюто е много здравословно. Пие водорасло спирулина и други хранителни добавки, не яде хляб и тестени, даже не купува за вкъщи. Защото всяка хапка висококалорична храна носи чувство за вина. “Ако се отпусна малко, много бързо положението става много лошо”, смее се Хилда. Вярно,

не се храни редовно -

не закусва и не

обядва, но поне се

старае да е разделно

През годините е пробвала всички диети, за които някога е чувала, но не иска да препоръча никоя от тях. “Понеже и да са имали временен ефект, със сигурност пораженията са били много по-големи. Най-важното нещо, което касае не само начина на хранене, а цялото човешко съществуване, е чувството за мярка”, казва певицата.

Отскоро по готвенето се увлича и дъщеря - 13-годишната Надежда-Мари. Даже направила спагети, като сама измислила рецептата.

Самата Хилда също започнала да се учи от малка. Една сутрин като дете станала много рано и решила да изненада родителите си, като им сготви доматена супа - още се чуди защо. Сторило се, че станала прекалено кисела и за да я “поправи” започнала да добавя мед. Родителите хапнали, за да не скършат ентусиазма , но по лицата им се изписало истинското им мнение за вкусовите качества на гозбата.

“Казаха ми: Айде, опитай и ти де, поне една лъжичка. И тогава разбрах какво съм им причинила”, смее се Хилда Казасян. После, когато поотраснала, започнала да кани приятели вкъщи. Родителите пътували, затова с връстниците често сами си готвели. “И в интерес на истината, всеки от тази компания, с която и досега сме си най-близките хора, може да готви много добре точно по тази причина. Събрали сме се все кулинари”, казва певицата.

Сега тя подготвя ново национално турне, каквото направи и миналата година. Планира да е другата пролет в 12-13 града в страната. Наскоро записа и ново парче, което ще стане част от авторски албум, който вероятно ще излезе в началото на следващата година.

РЕЦЕПТАТА НА ХИЛДА КАЗАСЯН

Салата  Хайгухи

Продукти

Бяло пилешко месо, зелена салата, рукола, пармезан, зехтин, балсамов оцет, сол на вкус, кротони (домашно приготвени)

 

Начин на приготвяне

Сваряваме месото и го накъсваме.

Почистваме и накъсваме зелената салата, добавяме руколата и пилешкото.
Нарязваме пармезана на лентички и също го слагаме в салатата. Приготвяме и кротоните, като нарязваме 1-2 филии хляб на дребни кубчета и ги запичаме с масло и сол на вкус.

Овкусяваме със сол, зехтин и оцет на вкус и сервираме.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft