Здравословно Имам баялдъ - хапвайте без страх за талията

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Здравословно Имам баялдъ - хапвайте без страх за талията
Здравословно Имам баялдъ - хапвайте без страх за талията
admin
Добавена от: admin
7488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана
2 чаши елда
200 мл бяло вино
1 глава лук
400 гр. гъби печурки
2 скилидки чесън
50 гр. пармезан
няколко клонки розмарин
сол и черен пипер
олио за готвене

1. Разрежете патладжаните надлъжно на две и ги издълбайте с помощта на лъжица или нож, като оставите стени с дебелина около 1 см. Поставете ги в тава и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Междувременно пригответе плънката.

2. Запържете в олиото нарязаните гъби, лука и чесъна, а накрая добавяте елдата да покъкри малко и да пусне аромата си. Налейте 1 чаша вода и 1 чаша бяло вино, объркайте и покрийте с капак, след което оставете на тих огън.

3. Извадете патладжаните от фурната след половин час, набодете ги с вилица на няколко места и ги напълнете със сместа от елда и гъби, поръсете с пармезан и по желание украсете с чери доматчета (не е задъжително) и клонка розмарин.

4. Върнете във фурната. Останалата част от елдата може да изсипете отстрани в тавата и печете още 20-тина минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft